Egetanställning - friheten som egen

Som egenanställd hos &Company kan du fokusera på din konsultroll, att leverera till din kund och hitta nästa uppdrag. Som din företagspartner sköter vi resten.

Egenanställningsföretag - mer än bara en faktureringstjänst

Som egenanställd hos &Company kan du fokusera på din konsultroll, att leverera till din kund och hitta nästa uppdrag. Som din företagspartner sköter vi resten.

Egenanställning är en anställningsform som vuxit fram som ett resultat av en mer flexibel arbetsmarknad. Fler personer söker sig aktivt mot en friare arbetssituation, som konsulter eller frilansare, och arbetsgivare anlitar idag kompetens i hög grad. Egenanställning gör det möjligt att driva egen verksamhet men utan att behöva starta ett eget företag.

Modellen är enkel. Du som konsult tar ett uppdrag via din kund. Om du inte vill sköta all bolagsadministration så ansluter du dig som egenanställd hos &Company. Du meddelar oss hur mycket du arbetat och vi betalar dina arbetsgivaravgifter, skatter och betalar ut din lön. Du slipper med andra ord bokföring och annan administration som eget företag kräver.

Så här fungerar det

power

Anslut dig till &Company

Allt som krävs för att ansluta sig till oss är att du fyller i formuläret nedan, det kostar inget. Du kan ansluta dig innan du hittat ditt uppdrag eller senare, så länge din uppdragsgivare vet att du fakturerar via oss.

arrow_forward
description

Vi fakturerar din kund

När det är dags att få betalt fyller du i vad som ska faktureras och var du vill ha lönen utbetald via formuläret som skickas till dig efter att du anslutit dig. Det lägsta beloppet du kan fakturera kunden är 10.000 SEK.

arrow_forward
star

Du får betalt

Vi betalar dina arbetsgivaravgifter, skatter och sköter allt det administrativa. När din kund betalat fakturan betalar vi ut din lön senast efter fem arbetsdagar. Vi erbjuder även förskott på lön till dig som etablerad konsult.

arrow_forward

{{ title }}

Du fakturerar sek

Lön på ditt konto: {{ salaryFormated }}*

* {{this.text}}

Din nettolön: {{ this.salaryFormated }}

Skatter och avgifter: {{ this.taxesFormated }}

&Company avgift: {{ this.andcompanyFormated }}

Möt Sofia, en av våra egenanställda konsulter

”Som egenanställd hos &Company kände jag en tillhörighet som var viktig för mig som konsult. De skötte inte bara all administration och betalade ut min lön utan var ett värdefullt stöd och bollplank de gånger jag behövde det.”

”Jag rekommenderar alla som vill vara egna att gå via &Company. De hanterar allt det praktiska och har dessutom ett personligt engagemang och intresse för din verksamhet.”

– Sofia Karlsson, egenanställd med uppdrag hos Folksam.

Egenanställning - Enkla sättet att driva eget

Frihet som egen, bättre betalt och kontinuerliga utmaningar. Kom igång med din konsultverksamhet idag!

En av de största arbetsmarknadstrender vi ser i Sverige, Europa och kanske världen, är att fler företag anlitar istället för att anställa. Och fler anställda tar ett aktivt val att börja arbeta som konsult. Många uppskattar att styra sin egen tid, att få betalt för den tid man lägger ner och omväxlingen i utmaningar.

De tre vanligaste nackdelarna som många beskriver är: den administrativa kostnaden och arbetsinsats eget företag kräver, osäkerheten att hitta sitt nästa uppdrag och den ensamhet man kan känna som enmansföretagare. Som ansluten till oss på &Company har man undvikit stora delar av alla tre.

thumb_up

Låg avgift

Det ska vara enkelt att vara ansluten till &Company. Och billigt. Det kostar 4,9 % av kundfakturan, inklusive allt.

done_all

Vi sköter administrationen

Är bolagsadministration svårt? Är det ett affärsmässigt rätt beslut att lägga sin tid på? Är det tillfredställande? Svaren har du bara själv. Vissa konsulter har kommit fram till att de aldrig kommer vilja driva eget företag, andra använder oss som en brygga medan de utvärderar om konsultrollen är rätt karriärsspår. Om du inte är övertygad om att driva bolag är rätt väg finns vi här för dig, oavsett om det är ett tillfälligt eller ett långsiktigt samarbete.

question_answer

Kvalificerad support

Konsultrollen har sina tydliga fördelar, men det finns även baksidor. En av de tydligaste nackdelarna som många beskriver är att man som egen kan känna sig ganska ensam i sin yrkesroll. Det vill vi gärna ändra på. Vi tycker att det ska vara enkelt att få kontakt med oss. Hos oss på &Company pratar du direkt med seniora medarbetare som är experter på både fakturering och konsulthantering.

lock_outline

Vi tar ansvar

Att driva konsultverksamhet kan innebära en risk, inte bara för dig som egen utan även för din uppdragsgivare. Vad händer om du gör fel i din yrkesroll, om du råkar skada en tjänstebil eller om du gör illa dig på jobbet? Vår ansvarsförsäkring täcker det mesta, både vad gäller verksamhetsansvar och professionsansvar. Det betyder att både du och din kund kan känna trygghet i samarbetet.

new_releases

Vi tar över kreditrisk

Långt ifrån alla bolag som anlitar konsulter har lönsamhets eller likviditetsproblem – men många företag som har dessa finansiella utmaningar anlitar istället för att anställa. För dig som konsult kan det kännas jobbigt att behöva påminna om fakturor som förfallit och behöva bevaka din kunds kreditvärdighet. Lösningen är att låta oss ta över kreditrisken. Det görs enkelt genom att du begär förskottsfakturering och överlåter risken på oss.

trending_up

Dra av kostnader

En av de ekonomiska fördelarna med att driva eget är att kunna dra av kostnader som är kopplade till uppdraget. När du är egenanställd säger Skatteverkets regler att de kostnader som uppstår i direkt samband med ditt konsultavdrag är avdragsgilla. Det innebär att du kan dra av kostnader för sådant som inte blir kvar i balansräkningen. Vi gör en enskild bedömning för varje avdrag och förhåller oss till gällande regler. Ni läser mer om detta på Skatteverkets hemsida.

star

Ingen uppsägningstid

Hos oss finns det inget finstilt som innebär att du måste fortsätta använda våra tjänster. Anslöt du dig till oss när du fick ditt första konsultuppdrag, utvärderat om konsultrollen är något för dig och nu kommit fram till att du ska starta eget aktiebolag? Vi är glada att vi kunde hjälpa till i sådant fall! Vår idé är inte att du ska vara tvungen att fortsätta använda vår tjänst. Istället jobbar vi för att du ska tycka att tjänsten är så bra att du inte ser någon anledning att avsluta den.

work

Hitta uppdrag via oss

&Company är ett systerbolag till Interim Search AB, Sveriges största rekryteringsföretag specialiserat på Interim Management, det vill säga tillfälliga chef- och specialistroller. Varje månad tillsätter vi interimsuppdrag inom exempelvis Ekonomi, Human Resources, Logistik, IT, och General Management.

extension

Ett aktivt bollplank

&Company har erfarenhet av att bistå konsulter inom de flesta branscher och typer av uppdrag från våra konsulter. Tack vare vår erfarenhet och synergi med Interim Search är vi även mycket uppskattade av de mer kvalificerade konsulter, personer som behöver erfarna individer att prata med de gånger de är i behov av ett bollplank. Som ett av Sveriges mest etablerade företag inom interim management, Interim Search AB, tar vi en aktiv roll i att stötta våra konsulter både före, under och efter ett uppdrag. Som ansluten till &Company slipper du känna dig ensam i din roll, oavsett verksamhetsområde.

chrome_reader_mode

Ingen fakturahantering

Att behöva skicka fakturapåminnelser och krav till sin kund kan vara obekvämt, inte minst då man arbetar ute hos kunden. Ett företag som inte betalar sina konsultfakturor väcker ju även frågan om man ska fortsätta debitera timmar innan förra månadens arvode är betalt. Som ansluten sköter vi allt detta åt dig och ser till att du får betalt i tid för alla dina godkända timmar.

card_membership

Få betalt direkt

När vi pratar med konsulter, och de som överväger en konsultkarriär, är en återkommande farhågorna med att inte vara anställd kontinuiteten av uppdrag och ersättning. Och kanske med all rätt, att arbeta som konsult är oftast ryckigt. Därför kan det vara tryggt att samarbeta med en partner som själv låter dig avgöra när du vill ha betalt. För dig som är intresserad gör vi en individuell bedömning och erbjuder även förskottsbetalning under rätt förutsättningar.

Vanliga frågor

Meddelande

*” anger obligatoriska fält

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.