Fakturera utan företag

Genom oss på &Company får du friheten, bättre betalt och kontinuerliga utmaningar samtidigt som du kan behålla ditt fulla fokus på din verksamhet.

Starta eget företag eller fakturera utan företag? Få koll på allt du behöver veta innan du sätter igång!

Att fakturera utan företag är ett perfekt alternativ som passar dig som befinner dig i uppstartsfasen av en egen verksamhet. Kanske är det hittills bara drömmar. Kanske vill du prova på att vara egenföretagare. Kanske har du redan hunnit komma igång, men utan att ha startat ett eget företag ännu. Vi vill göra det möjligt för dig att frilansa och tjäna pengar på det som du är bra på och drömmer om att jobba med. Därför kan du fakturera utan bolag genom oss utan att behöva tänka på det administrativa. Det tar vi hand om.

Genom oss på &Company får du friheten, bättre betalt och kontinuerliga utmaningar samtidigt som du kan behålla ditt fulla fokus på din verksamhet.

En växande arbetsmarknad

En av de största arbetsmarknadstrenderna som vi ser växa snabbt i Sverige, Europa och även hela världen, är att fler företag väljer att anlita framför att anställa. Parallellt med detta väljer också fler anställda att börja arbeta som konsult i stället.

Det är uppskattat bland många att styra över sin egen tid, att få rättvist betalt för all den tid som man lägger ned samt omväxlingen i utmaningar av olika slag.

5 fördelar med att fakturera utan företag

1. Friheten att bestämma själv. Du kan ta de uppdrag du vill hos olika uppdragsgivare där du själv bestämmer över vad du erbjuder och vilket pris du vill ta för din tjänst.

2. Slipp administration och bokföring. Med oss slipper du sköta allt vad administration och bokföring innebär, vilket frigör mer tid för dig att fokusera på din verksamhet och det som du är bäst på.

3. Ingen registrering hos Skatteverket. Du behöver inte heller registrera företag hos Skatteverket. Det innebär att du med oss kan fakturera utan f-skatt.

4. Högre lön. Vanligtvis innebär det högre timlön om man är egenanställd kontra att vara anställd hos ett företag. Med egen verksamhet kan du själv bestämma hur mycket du vill ta betalt.

5. Kortare startsträcka. Eftersom att du inte behöver bry dig om de administrativa delarna, så kan du komma igång med dina uppdrag snabbare. Men också avsluta dem snabbare.

Så funkar det att driva eget utan att ha ett bolag – och så enkelt är det!

Som egenanställd hos oss kan du fokusera fullt ut på din konsultroll, att leverera hög kvalite till din kund och söka nya uppdrag att ta dig an. Som din företagspartner sköter vi på &Company resten.

Anställningsformen egenanställning har vuxit fram som ett resultat av en arbetsmarknad som har blivit mer flexibel. Allt fler söker sig aktivt mot en arbetssituation som är mycket friare som frilansare eller konsult. Även arbetsgivare väljer att anlita kompetens i hög grad istället för att anställa. Egenanställning öppnar många dörrar och gör det möjligt för dig att driva din egna verksamhet, utan att behöva starta ett eget företag.

Steg 1: Anslut dig till &Company

Det enda som krävs för att du ska kunna ansluta dig till oss är att du fyller i formuläret här på hemsidan. Det kostar ingenting och du kan ansluta dig redan innan du har hittat ditt första uppdrag eller efter påbörjat uppdrag så länge din uppdragsgivare är medveten om att du fakturerar via oss på &Company.

Steg 2: Vi skickar faktura till din kund

Via formuläret som skickas till dig när du har anslutit dig fyller du i vad som ska faktureras och var du vill ha lönen utbetald. Det lägsta beloppet som du kan fakturera till kunden är 10.000 SEK.

Steg 3: Du får betalt

När ovanstående steg är gjort får du snabbt betalt. Vi betalar dina arbetsgivaravgifter, skatter och sköter allt det administrativa. När din kund har betalat fakturan, så betalar vi ut din lön senast efter fem arbetsdagar. Vi kan även erbjuda förskottsbetalning av lönen till dig som är en etablerad konsult.

Läs mer om egenanställning här!

Skicka faktura utan företag – inga konstigheter

På &Company tror vi att alla har förmågan att både starta och bedriva en verksamhet. Vi tycker att alla ska få känna att det är roligt, berikande och inspirerande att göra det. Vår drivkraft och ambition ligger i att göra det möjligt för alla att på ett tryggt och smidigt vis kunna driva och bestämma över sitt egna arbete.

Ofta hör vi många som drömmer om att bedriva sin egna verksamhet och beskriver att de vill kunna ”fakturera utan f-skatt” eller att ”fakturera utan företag”. Det känns viktigt för de flesta att göra rätt för sig genom att betala arbetsgivaravgifter och skatter. Men de vill helst slippa det administrativa arbete som eget företag innebär.

Som egenanställd hos oss på &Company väljer du själv vilka uppdrag du vill ta dig an, när i tiden arbetet ska genomföras och vilken ersättning som gäller. Detta samtidigt som du slipper tänka på tidskrävande pappersarbete och administration för att istället kan lägga dina resurser och din energi på din verksamhet. Du får göra det du tycker är roligt och är bra på medan du kan lita på att vi sköter resten.

Skicka faktura utan företag ska vara enkelt!

Företagstjänster för dig som konsult

&Company är ett systerbolag till Interim Search, en av de största aktörerna inom interim management. Vi kan konsultmarknaden utan och innan. Från ditt perspektiv som konsult, men även från uppdragsgivarens perspektiv. Detta gör oss till en trygg, kompetent och unik leverantör av innovativa konsulttjänster.

Vårt erbjudande till dig som är intresserad av att vara egen, men inte vill driva eget företag, är egenanställning. Om du har ett eget bolag redan, så kan vi hjälpa dig med fakturahanteringen och erbjuda direktbetalning. Vi erbjuder även helhetslösningar till konsultköpare – från avtalshantering, till admin och löner.

Vanliga frågor om fakturering utan företag

Vad är skillnaden mellan att starta eget och fakturera utan företag?

Den största skillnaden är serviceavgiften. När man ska frilansa och fakturera utan eget företag, så finns det några vanliga för- och nackdelar som det brukar talas om. Några skillnader av mer diskret karaktär är exempelvis mängden administration och begränsningar i de avdrag som du får göra som egenanställd. Vi hjälper dig att få koll på dem innan du sätter igång. Nedan har vi listat några av de största skillnaderna.

Vilka är nackdelarna med att fakturera utan bolag?

Begränsade möjligheter att göra avdrag för inköp till företaget: Låt säga att du skulle behöva köpa in en skrivare, en mobil eller en dator för att kunna bedriva din verksamhet. Eftersom att du inte är någon egenföretagare, så finns det heller samma möjligheter att göra några avdrag för något som du köper till ditt företag. Grundregeln är att det som är avdragsgilla kostnader är de som är i direkt anslutning till uppdraget och som är förbrukade när uppdraget är avslutat, till exempel resekostnader.

Ingen möjlighet att anställa: Om du är egenanställd, så har du inte möjligheten att anställa någon om det skulle vara så att du behöver hjälp från ytterligare personal i dina uppdrag.

Till viss del förlorad inkomst: Självklart får du ju betalt för hela ditt arbete. Men fakturerar du utan eget bolag, så kostar det dig hos oss 4,9 % av kundfakturan. Å andra sidan så kostar det att driva företag. Som egenanställd sköter vi administrationen åt dig och du sparar värdefull tid.

Summa summarum, så kan man säga att det framför allt är kostnaden och tiden som skiljer alternativen åt. Med andra ord kan det innebära olika för- och nackdelar. Allt beroende på vilken typ av verksamhet du väljer att bedriva.

Hur snabbt kan jag förvänta mig att få betalt?

Om du är ansluten och etablerad hos oss får du betalt direkt på ett snabbt och smidigt vis med hjälp av expressbetalning. Vi erbjuder även garantilön!

Vad händer om en kund inte betalar mig?

Det händer att kunder kan komma på obestånd och ställa in betalningarna. Med oss får du garanterat betalt och alltid i tid.

Kan jag dra av kostnader genom &Company?

Med oss kan du dra av alla avdragsgilla kostnader som är kopplat till ditt uppdrag. Med andra ord: ingen moms och ingen admin.

Är jag försäkrad genom &Company?

När du är ansluten till &Company omfattas du av vår ansvarsförsäkring, vilket betyder att du inte behöver skaffa en egen.

Vad får jag för support genom &Company?

Vi på &Company kan konsultbranschen utan och innan och finns där för att stötta dig – oberoende av vilka utmaningar du står inför i din konsultroll.

När du har frågor eller vill ha rådgivning av oss får du alltid prata med seniora medarbetare. Vi har ingen anonym helpdesk.

Kan jag hitta uppdrag genom er?

&Company är ett systerbolag till Interim Search, vilket är ett av Sveriges största rekryteringsföretag som är specialiserade på interim management. Det vill säga tillfälliga chef- och specialistroller. Bakom bolagen står samma grundare.

Har &Company några erbjudanden för att komma igång som företagare?

Genom våra partners får du förmånliga priser på hemsida, visitkort och mycket annat som du kan tänkas behöva. Detta är inget vi tjänar på, utan är snarare en service från oss till dig. Vi vill att du ska få bästa möjliga start och samtidigt slippa huvudvärken över stora utgifter.

Följ dina drömma och välj själv hur du vill arbeta

Dina passioner borde inte skuggas av administrativt krångel. Hos &Company omvandlar vi drömmar till verklighet utan att du behöver drunkna i pappersarbete. Du fokuserar på ditt arbete och din talang, och vi hanterar resten – från fakturering till skatter. Med oss får du friheten av frilanslivet kombinerat med tryggheten av ett starkt partnerskap. Varför vänta? Bli en del av &Company-familjen idag och upplev en smidigare väg till framgång!

Kort om &Company:

  • Vi är en stor aktör inom konsultbranschen
  • Vi kan erbjuda kontakt med erfarna medarbetare
  • Vi är alltid tillgängliga när du har frågor
  • Vi har högsta möjliga kreditvärdighet
  • Vi erbjuder ett modernt systemstöd för hög effektivitet
  • Vi har själva intervjuat över tusentals konsulter
  • Vi har en omfattande ansvarsförsäkring

Vill du veta mer?

Oberoende av om du inte har kommit igång eller om du redan har startat upp din verksamhet, men vill fakturera utan att starta eget företag, så kan vi hjälpa dig.

Förhoppningsvis har denna artikel hjälp dig att få koll på vad det innebär att använda dig av oss. Har det väckt fler frågor? Då kan du läsa Vanliga frågor som vi brukar möta och ta del av våra svar.

Vill du ha personlig rådgivning i hur du ska gå tillväga eller bolla en idé, så är du varmt välkommen att ta kontakt med oss.

Gör det som du är bäst på. Gör det med &Company.